Մորի
Մորենու պտուղները պարունակում են մեծ քանակությամբ շաքարներ, օրգանական թթուներ, բջջանյութ, ֆլավոնոիդներ, անտոցիաններ, վիտամիններ, հանքային նյութեր և միկրոտարրեր: Հատկապես մորենու պտուղները արդյունավետ են գրիպի, անգինայի, մրսածության դեպքերում: Մորենու պտուղները հայտնի են հակասկլերոտիկ հատկությամբ` սերմերում պարունակվող բուսական ճարպերի և բետա-սիտոստերինի շնորհիվ: Խորհուրդ է տրվում շաքարային դիաբետով հիվանդներին:
Մորենու տերևներն օժտված են հակաբորբոքային արտահայտված ազդեցությամբ: