Կալցիումի քլորիդ

Կալցիումի քլորիդ

Կալցիումը բույսերի սնուցման կարևոր տարր է, որը բույսերի կողմից կլանվում է մեծ քանակությամբ։ Կալցիումի պահանջը բույսերի մոտ առաջանում է դեռևս սերմերի ծլման փուլում, դրա բացակայությունը խոչընդոտում է ծլմանը։ Կալցիումի անբավարարության դեպքում առաջնային տուժում է արմատային համակարգը, աճը և արմատային զարգացումը դադարում են: Արմատները մգանում ու լորձոտվում են, իսկ կալցիումի սուր պակասի դեպքում՝ մահանում։
Կալցիումի քլորիդը ակտիվացնում է ֆոտոսինթեզը և ֆերմենտների ձևավորումը, օգնում է փոխանցել սննդարար տարրերն ու պահպանում հողի հոմոգենությունը՝ խուսափելով փքվածությունից, ինչն իր հերթին օգնում է պաշտպանել արմատները` թափանցող սառը օդից: Երկու իոնային տարրերը, որոնք ներառված են այս միացության մեջ կարևոր նշանակություն ունեն պտղատու և բանջարաբոստանային մշակաբույսերի առողջարար սնուցման հարցում: Գիտությանը հայտնի գրեթե բոլոր բույսերն օգտագործում են քլորը աճը խթանելու համար վեգետացիոն ամբողջ ժամանակահատվածի ընթացքում։ Այն մշտապես պարունակվում է մրգերի և բանջարեղենի կանաչ զանգվածի մեջ՝ իրենց ընդհանուր քաշի մինչև 1%-ի չափով, խաղողի և լոլիկի մեջ դրա պարունակությունը փոքր-ինչ ավելի բարձր է:

Պարկեր` 25 կգ